Андроид 15 може да спре телефона ви да вибрира като луд, когато получавате много известия.

Функцията за намаляване на звука на известията в Android 15 по подразбиране намалява силата на звука на известията, когато получавате много последователни известия от едно и също приложение. Още един проблем е, че не спира вибрирането на телефона ви при подобни ситуации.

С последната актуализация на Android 15 Beta 1.2 се появи страница с настройки за намаляване на звука на известията (Settings > Notifications > Notification cooldown), която първоначално беше скрита от потребителите в Android 15 Beta 1. С включването на този превключвател се предотвратява вибрирането на телефона ви, когато получавате множество последователни известия от едно и също приложение.

Но функцията „вибриране при отключване“ е изключена по подразбиране. Лесно може да бъде активирана, за да се предотврати вибриране.

Алтернативно можете да настроите „Прилагане на охлаждане към всички известия“ на „Прилагане на охлаждане към разговори“, ако не искате да пропускате други важни известия. Въпреки че страницата за намаляване на звука на известията беше скрита в Android 15 Beta 1, очакваме да се върне в бъдещите бета актуализации.

Евентуално Google може да се откаже от тази функция, но това не е много вероятно, защото вече е била тествана в публичната предварителна версия за разработчици. Надяваме се, че когато функцията се върне, тя да включва и новия превключвател „вибриране при отключване“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *