Причината Mercedes да не използва новата CarPlay на Apple в колите си

Следващата версия на CarPlay ще интегрира функциите на автомобила, като радиото и контрола на температурата. Тя ще предостави възможности за персонализация от уиджети до избор на дизайн на клъстера с уреди. Според главния изпълнителен директор на Mercedes, Ола Калениус, новата версия няма да бъде налична в автомобилите на Mercedes, които ще използват собствената си MBOS 1.0.

Тази операционна система ще управлява всички функции на автомобила, включително инфоразвлекателната система, автоматизираното шофиране, управлението на батерията и телекомуникационния модул. Калениус подчертава, че Mercedes се стреми към едно цялостно софтуерно решение, което ще осигури превъзходно клиентско изживяване. Той споделя, че компанията разработва следващото поколение на картата в автомобила заедно с Google, като цели да съчетае картата със системата за подпомагане на шофирането.

Компанията ще продължи да предлага и текущото поколение CarPlay и Android Auto, като допълнително разработва връзката с Google за подобряване на цифровото изживяване в автомобила. Калениус подчертава значимостта на фокусирането върху клиента и създаването на най-доброто цифрово изживяване за клиентите. Той подчертава ролята на Mercedes като архитект на цифровата среда в автомобила и като негов мозък и централна нервна система.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *