Нови функции с изкуствен интелект в Safari c iOS 18

Safari очевидно ще получи редица визуални промени и няколко нови инструмента за подобряване на сърфирането. Един от тези инструменти е “Инструмент за асистент на браузъра “Интелигентно търсене”, който използва технологията на Apple за изкуствен интелект в устройството, за да идентифицира ключови теми и фрази в уебстраници с цел обобщаване.

Още един инструмент е “Web Eraser”, който позволява на потребителите лесно да премахват нежелани части от уеб страници. Предполага се, че тези нови функции се оценяват заедно с вътрешните версии на iOS 18 и macOS 15 преди представянето им на Световната конференция на разработчиците на Apple (WWDC) през юни.

По-рано този месец бекграунд код на сървърите на Apple подсказа, че се работи по нов асистент за сърфиране в Safari, което потвърждава този доклад. В по-далечно бъдеще се твърди, че Apple работи по по-мощна версия на Visual Look Up, която позволява на потребителите да получават информация за продукти при разглеждане на изображения.

Очаква се функцията да бъде пусната някъде през 2025 г.

Операционните системи от следващото поколение на Apple почти сигурно ще бъдат представени предварително по време на ключовата презентация на Apple WWDC на 10 юни, а актуализациите трябва да бъдат широко разпространени през есента.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *