SpaceX взема решение да изгради своя собствена супер-сърфийска баржа за изстрелване.

SpaceX планира да изстреля първата си полетна мисия с многократно използван ракетен двигател на източноевропейска територия през 2023 г.. Тази мисия ще използва Falcon 9 ракета, която представлява ключово развитие в стремежа на компанията да реализира редовни бързи и икономични полети с ракети-носители. SpaceX планира да има около 100 полета на година с многократно използвани двигатели. Това би представлявало забележителен скок от текущия капацитет на компанията, който в момента се оценява на около 0,8 милиарда долара годишно.

Компанията планира да изгради център за обслужване на ракети с гориво в Европа в сравнение със съществуващите в САЩ. Техническите характеристики на този обект все още не са представени. Компанията предвижда да инвестира в Starlink, защото притежат и управляват значителен брой спътникови капацитети.

SpaceX планира да навлезе в сегмента на мобилните телефони и технологиите за пренос на данни, което ще допринесе за развитието на цялата мрежова инфраструктура. SpaceX планира да изложи на пазара нова генерация на спътникови комуникации с едно време лаг от 2,5 тона с интернет пропускател. Компанията е открита за инвестиции в различни страни.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *