HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition

Преди повече от година HUAWEI представи флагманския часовник WATCH 4 Pro. Той предлага иновативни функции за следене на здравето и премиум дизайн, което са две много хубави качества поотделно, но накуп те карат да си зададеш въпроса: „Това смарт часовник за фитнеса ли е или за официална вечеря?“. HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition предлага същите функционалности, но тук използваните материали и мотиви при дизайна са още по-интригуващи и го издигат до нивото на аксесоар, подходящ за капитан на космическа совалка. Смарт часовникът включва концепцията LAVAL в своя циферблат, материали, безел и дизайн на короната.

Тя е вдъхновена от дюзата на Де Лавал – ключова технология, когато говорим за изследване на Космоса. Корпусът на часовника съдържа DLC титан от аерокосмически клас, лек, но изключително здрав метал. След титановата основа Huawei добавя карбон – подобно на диамант покритие, в корпуса и каишката. HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition използва нанокристален керамичен материал около дисплея.

Получаването му е процес от над 24 стъпки, включително 7 дни на разглобяване и синтероване, прецизно CNC инженерство, резба на вътрешна структура, полиране и смилане. Колкото и да е впечатляващо всичко това, мисля, че не по-малко важен е факторът удобство. Уточнявам, че това в никакъв случай не е малък часовник. Фен съм на по-тъмния нюанс, използван за корпуса и каишката.

Мисля, че матовото тъмносиво допринася към усещането за продукт, принадлежащ на астронавт от NASA. Благодарен съм и за механизма за бързо откачане/закачане на части в каишката, който позволява лесна промяна на ширината ѝ.

Смарт часовникът разполага с два бутона – един стандартен и един, който изпълнява ролята и на въртяща се корона, която, макар да се движи плавно, с прилежащата вибрация предоставя удовлетворяващо усещане при употреба, почти като корона на механичен часовник. HUAWEI предлагат богат набор от циферблати на космическа тематика, които са последният щрих в цялостната концепция за този нов модел на WATCH 4 Pro. Този, който виждате на снимките, се нарича Space Journey и е специално създаден за този часовник, защото, когато го натиснете в централната зона, се появява анимация, симулираща стартирането на двигателя при излитаща ракета.

HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition може да изготвя мини отчет за здравето с до 6 ключови индикатора, като сърдечен ритъм, ниво на стрес и проверка на респираторните пътища благодарение на Health Glance 2.0. Когато говорим за смарт часовници, дизайнът е само една от страните, на които трябва да обърнем внимание. HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition има много възможности – той може да бъде използван с eSIM и така да провеждате разговори и да достъпвате онлайн функции, без да се налага смартфонът ви да е наблизо. Всичко това звучи супер, но колко време може да се радваме на тези функции, преди да се наложи да оставим часовника настрана за известно време, за да се зареди батерията?

HUAWEI WATCH 4 Pro може да се използва с iPhone модели, използващи iOS 13.0 и по-нови версии. HUAWEI WATCH 4 Pro си остава страхотен смарт часовник и през 2024 година, а този нов вариант, който изцяло променя цветовете и някои от използваните материали, е свежо попълнение към серията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *