Използването на български език е задължително!

Докладът разкрива, че новата версия на Siri ще използва генеративен изкуствен интелект, което ще подобри разговорните и разбирателни умения на системата. Apple планира да подобри изпълнението на Siri при задачи като задаване на таймери и създаване на напомняния, вместо да се фокусира върху отворени заявки, както прави клонингът на ChatGPT. Според The Times, ръководителите на Apple използват ChatGPT, за да преосмислят начина, по който Siri работи, за да се конкурира с по-разговорливи и разбиращи контекста системи.

Новата версия на Siri трябва да подобри способността й да разбира потребителските намерения и да отговаря по-разумно, като например обобщаване на текстови съобщения и известия. Предстои обаче да разберем какви ще бъдат ограниченията и лимитите на новата система в устройството, както и дали всички устройства на Apple ще бъдат съвместими с нея. Според доклада на New York Times, Apple увеличава оперативната памет в чиповете на предстоящите модели iPhone 16, за да поддържа по-добре Siri и свързаните с нея функции LLM.

Apple планира да използва хибриден подход и вече запълва центровете за данни със собствените си чипове Apple Silicon, за да разшири капацитета на сървърите си за изкуствен интелект. Новата Siri е една от основните промени, които се очакват в iOS 18, която ще включва нови функции с изкуствен интелект в цялата система. Известно е, че Apple ще обяви iOS 18, както и актуализациите на всичките си операционни системи, на годишната си конференция за разработчици WWDC през юни.

Освен фокуса върху изкуствения интелект, iOS 18 вероятно ще включва актуализации на началния екран, промени в дизайна и нова функционалност в множество основни приложения.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *