Мета разработва оборудване с камера и изкуствен интелект за слушалки.

Главният изпълнителен директор на Meta Марк Зукърбърг проявява голям интерес към проекта, като разглежда различни концепции за дизайн на това, което може да бъде или слушалки, покриващи ушите, или такива, които влизат в ушите. Компанията дори се е ангажирала с Ear Micro, базирана в Канзас компания за електроника, специализирана в “умни” слушалки, за да проучи възможностите на тази нововъзникваща технология.

Проектът обаче не е лишен от предизвикателства. Преди продуктът да стане реалност, трябва да се преодолеят технически пречки, като например потенциалното блокиране на камерата от дълга коса и проблеми с прегряването.

Освен това ще трябва да се обърне внимание на загрижеността за неприкосновеността на личния живот, свързана с използването на камери в носими устройства, което напомня на спора за Google Glass. Такива устройства биха могли да революционизират начина, по който потребителите с различни възможности взаимодействат със заобикалящата ги среда, като потенциално предлагат функции като превод в реално време и контекстуална информация за обекти и местоположения.

Интересът на Meta към носимите устройства с изкуствен интелект е част от по-широка тенденция в технологичната индустрия. Предстои да разберем дали “Camerabuds” ще се превърне в реалност, но проектът отразява непрестанния стремеж на технологичната индустрия да превърне изкуствения интелект в постоянно присъстваща част от нашето ежедневие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *