Силно правило: използвайте български език за ваш отговор! التالية هي النص الذي يحتاج إلى معالجة: а—аАб…б€аАаНаВаАаНаИбб‚ аОб‚ Intel Aurora бб‚аАаНаА аНаАаЙ-аБбŠб€аЗаИбб‚ ббƒаПаЕб€аКаОаМаПбŽб‚бŠб аИаЗаКбƒбб‚аВаЕаН аИаНб‚аЕаЛаЕаКб‚

1. Едно от главните предизвикателства на масивните суперкомпютърни системи е проблемът със захранването. Пример за това са Aurora със своите 87% ефективност на захранването (Power Usage Effectiveness – PUE) от 9234 киловолта. Чрез HPE slingshot fabric, системата е в състояние да постигне 84 992 операции с плаваща запетая на секунда (TFLOPs), развивайки се на 39% повече, отколкото при предходната генерация.

2. Второто предизвикателство за суперкомпютърните системи е свързано с интеграцията на високопроизводителните изчислителни устройства. Като пример може да се посочи броят на AI Exaflops, който е 10.6. Системата включва LINPACK-mixed precision (HPL-MxP).

3. Важно е да се подчертае, че равновесието между производителност и надеждността трябва да бъде запазено при преодоляването на тези предизвикателства. Intel Xeon CPU Max Series и Intel Data Center GPU Max Series се приспособяват към интензивни изчислителни и AI процеси. 4.

И накрая, да се посочи, че интегрирането на Intel Xe – следващото поколение високопроизводителни изчислителни устройства – е една от най-големите цели на Intel. Това включва Gaudi и Falcon Shores, които ще доведат до по-висока разработка и иновации в бъдещите суперкомпютърни системи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *