В бъдещето колата на General Motors ще може да захранва вашия дом.

Представяме ви зарядно устройство с мощност 80 A, което може да зарежда вашия електромобил с огромната мощност от 19,2 kW. То разполага с двупосочна технология, която позволява на батерията на камиона да предава електроните към инвертора, който по-късно ги трансформира в променливотоковото захранване, което е необходимо за вашия дом.

Батерията “Dark Start” на GM Energy е устройство, което съдържа достатъчно ток, за да задвижи всичко. В рамките на демонстрацията се установи, че от изключването на главния прекъсвач до включването на системата, която освети гаража, пълен с технически репортери и ръководители на GM, се нуждае около 36 секунди.

За да следвате цялата информация, можете да използвате приложението My Chevy. В момента системата работи само със Silverado EV RST на GM.

Притежаваме планове да включим двупосочната технология във всички наши електромобили на базата на Ultium до 2026 година. За съжаление, електромобилите Honda Prologue и Acura ZDX, които са разработени в партньорство с GM, няма да могат да използват тази технология.

Ние обаче уверяваме, че тази технология ще бъде достъпна във всички 50 щата по-късно тази година.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *