HONOR представя Android 15 Beta за разработчици на софтуер за моделите си Magic6 Pro и Magic V2

HONOR Magic6 Pro и HONOR Magic V2 са първите устройства, които получават тази актуализация. Потребителското изживяване ще бъде значително подобрено от предстоящата актуализация на Android 15, която ще включва усъвършенствана сигурност и поверителност, оптимизирано управление на ресурсите на устройството и по-безпроблемно и гладко изживяване. Програмата въвежда SDK sandbox — по този начин рекламни и други услуги се изпълняват в ограничителен режим, което предотвратява приложения на трети страни да събират лични потребителски данни. За да подобри допълнително поверителността на потребителя, Android 15 въвежда и подобрен индикатор за поверителност (Privacy Indicator) с нов портал за управление на разрешенията.

Така потребителите са по-нясно със защитата на тяхната поверителност и лични данни, когато дават разрешения за ползване на лична информация на функции като камера или микрофон. По този начин приложенията взаимодействат със захранващата система на устройството и му помагат да реагира по-добре на нуждите на графичния процесор, процесора и охлаждащата система. Това позволява и на приложения, изпълняващи продължителни бекенд задачи, да работят енергийно ефективно. Android 15 допълнително оптимизира персонализираните функции.

Например, камерите в приложенията за социалните медии вече могат да контролират интензитета на светкавицата при заснемане. Разработчиците могат да използват и приложно-програмния интерфейс на Android (API), както и инструменти и ресурси, предоставени от Google, за допълнителна оптимизация при по-персонализирани потребителски сценарии. Актуализацията на Android 15 Beta 1 вече е достъпна за HONOR Magic6 Pro и HONOR Magic V2. HONOR Magic6 Pro е добре известен със своята магическа Falcon камерна система, вградения MagicLM и изкуствения интелект, базиран на намерение — автентичен пример за интелигентно устройство, създадено в ерата на изкуствения интелект.

HONOR Magic V2 преначертава границата между типичните и сгъваемите смартфони — за първи път дебелината на сгъваем смартфон е под 10 мм, което го прави най-лекия и тънък сгъваем телефон в света за времето си. И двата флагмана гарантирано ще получат 4 основни MagicOS актуализации и 5 години актуализации на сигурността за своите глобални потребители. HONOR проактивно подкрепя разработчиците в адаптирането и оптимизирането на техните приложения за операционната система Android, за да осигури най-доброто потребителско изживяване. Android 15 Beta 1 вече е достъпна за разработчици, за да подобрят съвместимостта и разработката си на приложения за следващата версия на Android.

HONOR ще продължи да подкрепя разработчиците и при следващата актуализация на Android 15 Beta по-късно това лято.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *