Следващата Xbox конзола може да бъде пусната през 2026 г.

Това е първият път, когато чуваме за потенциална премиера на конзолата в края на 2026 г. В този доклад също така се предполага, че Microsoft ще се откаже от стратегията за двойни версии, използвана това поколение със сериите S и X, и вместо това ще избере една версия. Към 2014 г. от Xbox 360 са продадени 84 млн.

бройки, докато от оригиналната конзола са продадени само 24 млн. бройки, а Xbox One се спря на около 58 млн.

бройки. В момента дуото Series S и X е с малко над 27 млн.

бройки. Да излезеш преди основния си конкурент на пазара на конзоли е рискована тактика, но тя е и една от малкото, с които разполага Microsoft, тъй като в момента изостава значително в продажбите на конзоли.

Интересно е, че президентът на Xbox Сара Бонд наскоро заяви, че Microsoft е фокусирана върху постигането на най-големия технически скок в историята с конзолата от следващо поколение. Тъй като е малко вероятно Sony да успее да предложи своя PlayStation 6 преди 2027 г. или дори 2028 г., Microsoft ще може да намали цените, за да запази конкурентоспособността си.

В някакъв момент е вероятно и обновяване на следващия Xbox в средата на бъдещото поколение, за да се отговори на факта, че PS6 неизбежно ще бъде по-мощен, ако бъде пуснат година или две по-късно. Дори ако прозорецът за пускане на пазара в края на 2026 г. се окаже верен, дотогава има още две години и половина и много неща могат да се променят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *