TCL CSOT е първият в света тройно сгъваем телефон (СНИМКИ)

Когато устройството беше напълно отворено, то образуваше 10-инчов екран с размерите на таблет. Устройството беше показано днес на изложението SID (Society for Information Display) 2024, което се проведе в Сан Хосе, Калифорния. Телефонът използва тройно сгъваемия дисплей, който TCL нарече Free-type (свободен тип), за да се сгъва в конфигурации с формата на буквите „G“ и „Z“.

Когато е напълно сгънат, 7.85-инчовият дисплей има съотношение на страните, съответстващо на типичен таблет. Един от проблемите на по-старите прототипи на смартфони с три сгъваеми панела беше тяхната дебелина. И тъй като става въпрос за 3D лицево разпознаване, то е достатъчно сигурно, за да удостовери самоличността на потребителя за мобилни плащания, да отключи устройството и др.

Както нормалната област на дисплея, така и областта на дисплея, в която се намира SUP дизайнът, имат гъстота на пикселите 420PPI, което позволява на потребителите да се насладят на равномерен дисплей без никакви промени в качеството на екрана. Благодарение на тройния дисплей телефонът не само осигурява на потребителите подобрено гейминг изживяване, но и може да им помогне да постигнат по-голяма продуктивност и креативност. Дисплеят се отличава и с ниска консумация на енергия и е издръжлив.

Не е сигурно какви са бъдещите намерения на TCL по отношение на телефона с трислоен дисплей. Предполага се, че тази година Huawei ще пусне устройство, което се разгъва, за да предостави огромен 10-инчов дисплей.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *