GeForce RTX 5090 ще е 512-битов звяр с GDDR7 памет

Имаме слух, че член на форума Chiphell Panzerlied, който е активен в общността, споделя информация за графичните процесори GeForce RTX 5090 от NVIDIA. Той разкрива различни аспекти на тези процесори и ги сравнява с представителите на семейството GB2, както и с предстоящия флагман RTX 4090.

Предполага се, че NVIDIA GeForce RTX 5090 ще има 512-битов интерфейс на паметта. Тази информация е потвърдена и от други надеждни източници на информация.

Говори се, че графичният процесор ще използва нова конфигурация с памет – четири модула отгоре, по пет отстрани и два отдолу. Това изисква изцяло нов дизайн на печатната платка, който да умести увеличеното разположение на паметта.

Изследвания също показват, че NVIDIA планира изцяло ново решение за печатната платка за картата GeForce RTX 5090 Founders Edition. Информацията споменава три отделни дизайна на печатни платки, но не е ясно дали това се отнася за три отделни платки в рамките на една карта или за три уникални дизайна, от които само един ще бъде финализиран.

Източниците също разкриват, че NVIDIA планира двустранна памет за тези графични процесори и предвижда варианти с памет от 32 GB за обикновена употреба и до 64 GB за работни станции.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *