Hyundai ще превърне водородната си суперкола N Vision 74 в реалност.

Корейският производител на автомобили работи по разработката на концептуален модел преди планираното производство през 2026 година. На публиката за първи път беше представена концепцията N Vision 74 през лятото на 2022 година, когато Hyundai показа IONIQ 6. Разкриването беше впечатляващо видео на писта, с дрифт кадри на N 74 и N версия на IONIQ.

N Vision 74 е концептуален модел, който съчетава бъдещето на технологията на водородните горивни клетки с ретро стила на миналото, като заимства дизайнерски елементи от Hyundai Pony, произведен в Корея от 1975 до 1990 година. Според неотдавнашен доклад на корейската информационна агенция KED Global, доставчиците на Hyundai Motor Group провеждат изследователска и развойна дейност по потенциални компоненти за N Vision 74 от януари насам. Официален представител на един от доставчиците на HMG заяви, че целта е производството на частите да приключи през юли, преди да бъдат доставени на Hyundai.

Hyundai ще използва тези компоненти за изграждане на серийна версия на електрическия автомобил с горивни клетки по-късно тази година, преди да премине към прототипиране и пилотни фази преди масовото производство и продажби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *