Legion Go Lite предизвиква конкуренция сред портативните геймърски компютри.

Lenovo Legion Go е един от по-добрите избори към момента. Огромният му 8,8-инчов екран е чудесен за игри, явно предназначени за монитори и телевизори, а стойката и подвижните джойстици придават ергономичност, каквато конкурентните предложения нямат. Обемната конструкция бе един от негативите, но е възможно обаче Lenovo скоро да има на разположение и по-тънък вариант. Всъщност Lenovo Legion Go тежи с почти 200 г повече от ASUS ROG Ally, като се вземат предвид характеристики като стойка и по-голям дисплей.

Източници, запознати с плановете на Lenovo, ни казват, че може да се появи по-малко обемна версия на Lenovo Legion Go. Наречена Lenovo Legion Go Lite, олекотената версия ще бъде оборудвана със същата гама Z1 от AMD, но ще притежава някои подобрения спрямо своя предшественик. Не сме напълно сигурни какви точно ще бъдат тези подобрения, но прозвището „Lite“ може да ни даде някои подсказки. „Lite“ също така подсказва за по-достъпна цена, може би избягвайки стартовия ценови диапазон от 630 USD на Lenovo Legion Go за нещо по-приемливо.

ASUS има по-евтина версия на своя Ally, която използва обикновения чипсет Z1 от AMD, а не Z1 Extreme. Така че е напълно възможно тази „Lite“ версия също да се откаже от „E“, за да осигури известни икономии на клиентите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *