Какво представлява един “полуфлагман”?

Смартфоните се делят на три основни вида според цената им: бюджетни, среден клас и флагмани. В последно време се образуват подкласове в тези категории и един от тях е премиум средният клас. В този сегмент се предлагат устройства, които имат флагмански характеристики, но липсва мощният процесор, който характеризира върховните модели.

Има причини флагманите да са по-скъпи, но този текст се фокусира върху сходствата между тях и новообразуваният сегмент. Пример за това са Galaxy S и Galaxy A сериите на Samsung. Първата предлага всички екстри, а втората се опитва да достави премиум аспекти на достъпна цена.

Функции като Gorilla Glass, водоустойчивост и Always-On Display (визуално известна като отворен дисплей) се предлагат в сегмента на среден клас, което представлява напредък спрямо предишните години. Samsung Galaxy A55 5G и Galaxy A35 5G предлагат функции като оптична стабилизация на изображението и Nightography за снимки при ниска светлина. Осигурената сигурност от Samsung Knox Vault е още един фактор, който прави тези телефони по-премиум.

Samsung се стреми да направи тези функции достъпни за повече хора, като ги включва в сегмента на среден клас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *