Какво представлява “полуфлагман” кораб?

Смартфоните се делят на три основни класа според цената – бюджетни, среден клас и флагмани. Възниква нов подклас – премиум среден клас, който предлага флагмански аспекти на по-достъпна цена.

Процесорът е основен компонент, който липсва в устройствата на премиум среден клас, но за повечето потребители това може да не е забележимо. Флагманите са по-скъпи, но трябва да сравним техните функционалности с тези на премиум средния клас.

Пример за това разграничение са сериите Galaxy S и Galaxy A на Samsung. Първата предлага повече екстри, докато втората се опитва да предостави премиум функции на по-достъпна цена.

Сред тях са Gorilla Glass защита, алуминиева рамка и водоустойчивост. Това бяха нечувани характеристики за смартфони от средния клас, но Galaxy A серията ги направи стандарт.

A55 5G и A35 5G предлагат функции като оптична стабилизация на изображението и Always-On Display. Функцията Nightography използва усъвършенствана Galaxy AI обработка на сигнала за изображения и прави качествени снимки при слаба светлина.

Samsung Knox Vault представлява хардуерно базирано и устойчиво на подправяне решение за сигурност с цялостна защита на данните на устройството. Galaxy A55 5G и Galaxy A35 5G са защитени и от Samsung Knox – многослойната платформа за сигурност на Galaxy.

всички тези характеристики показват усилията на Samsung да направи премиум функции достъпни за по-широк кръг потребители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *