Какво представлява един “полуфлагман” и какви са неговите характеристики?

Смартфоните се разделят на три основни вида според цената: бюджетни, среден клас и флагмани. В последно време се образуват подкласове, като премиум средния клас е един от тях. Тези устройства имат флагмански черти, но липсва свръхмощният процесор, който характеризира върховите модели. Разликата обаче може да не бъде усетена от средностатистически потребител.

Флагманите са по-скъпи, но приликите между тях и премиум средния клас са значителни. Например, Samsung Galaxy S и Galaxy A сериите предлагат подобни функционалности, но на достъпна цена. Применлими са и екстри като Gorilla Glass защита, IP67 сертификат за водоустойчивост и функция Always-On Display. Серията Galaxy A предлага технологии като оптична стабилизация на изображението и Nightography за снимки при слаба светлина.

Освен това, Samsung Knox Vault предлага хардуерно базирана защита на данните. Samsung се стреми да направи премиум функциите достъпни за по-широка аудитория чрез своята серия устройства, което е похвално инициатива.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *