Скоро може би ще можете да заредите напълно батерията на смартфона си за една минута.

Това би било доста забавно и би позволило на производителите на смартфони да не използват батерии с по-малък капацитет в телефоните. По този начин в устройствата ще остане повече място за добавяне на компонентите, необходими за разширяване на възможностите за обработка на данни и компютри.

Йонът е атом с положителен нетен заряд, а суперкондензаторът се използва за съхраняване на енергия по време на високотокови, краткотрайни цикли на зареждане и разреждане. В съобщение за пресата изследователят Анкур Гупта открива, че като накара йоните да се движат по-ефективно, зареждането и освобождаването на енергията ще бъде по-бързо, което ще позволи на клетката в телефона ви да премине от 0 % на 100 % за една минута или по-малко.

„Струваше ми се, че темата е донякъде недостатъчно проучена и като такава е идеалната възможност“. Гупта добавя: „Основната привлекателност на суперкондензаторите се състои в тяхната скорост.

Как можем да направим зареждането и освобождаването на енергия по-бързо? Чрез по-ефективно движение на йоните.“

Едно от най-големите открития на изследователите разкрива, че начинът, по който йоните се движат по различен начин от електроните в пресечните точки на малки наноразмерни пори.

насам. Благодарение на това изследване движението на йоните в сложна мрежа от хиляди взаимосвързани пори може да бъде симулирано и предсказано само за няколко минути.

Но идеята да можете да заредите батерията на телефона си за един миг би трябвало да помогне за напредъка на изследванията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *