Spacetop G1 е AR лаптоп без екран, но с очила

Този уникален лаптоп е вграден в шлем, като всички тежки компоненти са вкопчени в лаптопа и така очилата не натоварват главата. Това устройство е наречено “лаптоп за ерата на пространствените компютри” от компанията Xreal и е персонализиран чифт очила за разширена реалност, свързани със същото нещо като долната част на лаптоп, което включва клавиатура и тракпад. Въпреки че преди една година е бил пуснат като продукт за ранен достъп, сега е достъпен за предварителна поръчка.

Хардуерът на Spacetop G1 включва процесор Qualcomm Snapdragon QCS8550, 16 GB RAM и 128 GB памет. Устройството е насочено към работа и включва 6W система от високоговорители за отворени уши на Xreal. Виртуалният 100-инчов екран на устройството е затруднен от ужасното зрително поле, което го прави по-подходящ за използване с истински монитори.

Опциите за безжично свързване включват WiFi 7, Bluetooth 5.3, SIM карти, 5G и 4G. Батерията издържа до осем часа, което може да го направи подходящо за вътрешни полети. Лаптопът Spacetop G1 няма физически дисплей, но цената му го прави достъпен и конкурентоспособен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *