Showrunner превръща зрителите в създатели на ТВ сериали

“Това е Netflix на изкуствения интелект”, каза ми основателят и главен изпълнителен директор Едуард Саачи. „Гледайте епизод или направете епизод.“

Hutzpa!, Exit Valley, Pixels, Sim Francisco и What We Leave Behind са поредици, чието действие се развива във виртуалния свят на Sim-Francisco. Със задаване на 10 до 15 думи потребителите могат да генерират сцени и епизоди с продължителност от 2 до 16 минути, всички с диалог, глас, редактиране, различни видове снимки, последователни герои и развитие на историята с помощта на изкуствен интелект.

Тези, които искат да навлязат по-дълбоко, могат да редактират сценариите на епизодите си, кадрите, гласовете и да преработват епизоди, но Showrunner е насочен към нетехнически и непрофесионални потребители. Като част от старта в четвъртък Showrunner пусна два епизода на Exit Valley, сатира за Силициевата долина с участието на емблематични фигури като Илон Мъск, Марк Зукърбърг и Сам Олтман. Шоуто е анимационна комедия, която цели 22 епизода в първия си сезон, някои от които са направени от Fable, а останалите – от потребителите, и са подбрани от жури от режисьори и творци.

Действието на другите предавания като Ikiru Shinu и Shadows over Shinjuku се развива в Нео-Токио, в различни аниме светове и ще бъде отворено за взаимодействие с потребителите по-късно тази година. Exit Valley е на разположение за всички алфа-потребители, а останалите се правят от създатели на съдържание.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *