Най-големият слънчев централен клон в Испания се изгражда в… гробища.

Райони с ограничено пространство имат място за соларна ферма. Забележете Requiem In Power (RIP) плана на Валенсия, който включва инсталиране на 6 658 фотоволтаични панела на гробищата в града.

Целта е да се подпомогне производството на 27% от енергията на града от възобновяеми източници. Панелите се монтират в пет обществени гробища и целта е да се създаде общ капацитет от 2,8 мегавата.

Досега са поставени 810 панела в три гробища, което води до производство на 440 000 киловата електроенергия годишно и намаляне на 140 тона въглероден диоксид годишно. Градът има и други програми в рамките на мисията си за климата, включително планове за намаляване на използването на автомобили и преобразуване на сградите за максимална енергийна ефективност.

Тези планове могат да помогнат на местните власти да избегнат същата съдба като тази на швейцарските власти, които бяха изправени пред последиците от горещите вълни. Швейцарки в крайна сметка сезираха Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) и съдът за първи път спечели дело, свързано с климата.

Жителите на Валенсия доказват готовност да участват в иновативни проекти за опазване на околната среда.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *