Икона Тетрис навършва 40 години с нови игри

Играта Tetris беше създадена от софтуерен инженер на име Алексей Пажитнов през 1984 година. След това претърпя множество итерации, но запомнящият се геймплей винаги остана непроменен.

През 2021 година компанията playSTUDIOS успя да си осигури ексклузивни глобални права за разработка и публикуване на Tetris заглавия за мобилни платформи, но интелектуалната собственост продължава да бъде на The Tetris Company. Новата игра Tetris Block Puzzle е специално разработена за широка аудитория от обикновени мобилни геймъри.

При стартирането си играта предлага два режима на игра – режим на кампания и режим на високи резултати. Разработчиците обещават да разширят обхвата с много други режими, които ще се появят в бъдещите актуализации.

Обновената мобилна игра Tetris въвежда нови анимации с цел да пренесе интелектуалната собственост в модерните времена. Интегрирайки своята програма за лоялност myVIP, playSTUDIOS прави игрите още по-привлекателни, като позволява на играчите да печелят точки за лоялност от Tetris и Tetris Block Puzzle.

Тези точки могат да бъдат обменяни за ексклузивни сувенири от Tetris, участие в томболи за вечеря със създателя на Tetris, пропуски за увеселителни паркове и други.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *