Xbox-ът може да бъде на разстояние от ръцете на геймърите, дори на десетки километри.

Въпреки че последният кръг от “течове” не съдържа информация за спецификациите, ще трябва да изчакате само до 9 юни, за да видите какво всъщност е подготвила Microsoft. Запалените геймъри се надяват на нещо, което да предизвика Steam Deck, а не да съперничи на PlayStation Portal като устройство за стрийминг. eXtas1s, известен източник и YouTube потребител, твърди, че по време на Games Showcase ще бъде представен тийзър на „Xbox Portable“. Отново повтаряме – все още не разполагаме с нищо друго, освен с разкриването на съществуването му, и няма гаранция, че по време на събитието ще чуем нещо за спецификациите и възможностите на портативната система.

Въпреки това може да разберем дали ще бъде миниатюрна Series S, устройство за стрийминг, базирано на Android, или нещо съвсем ново. Ентусиастите се надяват на последното, но напълно разбираме привлекателността на възможността да се използват технологиите на конзолите от настоящото поколение в движение. Повечето от най-добрите портативни компютри за игри в момента, освен Switch, са преносими компютри. Изглежда, че напоследък сме разглезени от сцената на преносимите компютри.

Не само, че имаме чисто нов Asus ROG Ally, но и Zotac Zone е на път да се пребори със Steam Deck OLED. Ентусиастите на тема “портативни конзоли” вероятно ще могат да се сдобият и с Nintendo Switch 2, но същевремено играчите на Xbox и PS5 са пренебрегнати що се отнася до мобилния гейминг. Разбира се, PlayStation Portal е поне опит в тази напоследък, но феновете заслужават повече функции отвъд стрийминга. Минимумът е Microsoft да направи джобно устройство, което не изисква конзола от серия X или S. В идеалния случай искаме Microsoft да се насочи към нещо по-амбициозно, тъй като създаването на нещо с функции, които се простират отвъд облака, би могло да послужи като голямо хардуерно възраждане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *