Новото приложение на Leica позволява на вашия iPhone да имитира нейните фотоапарати и класически обективи

Приложението Lux може да се използва в напълно автоматичен режим като собственото приложение за фотоапарати на Apple, но има и режим Aperture, в който се използва софтуер за имитиране на стила и бокето на обективи за няколко хиляди долара като Summilux-M 35mm f/1.4 ASPH и класическия Noctilux-M 50mm f/1.2 ASPH от 1966 г.

Ако използвате Leica Lux в безплатен режим, ще получите пет Leica Look и една имитация на обектив. Той е елегантен и малко напомня на друго популярно приложение за камера на трети страни за iOS – Halide. Leica Lux също така подрежда изтеглените от вас снимки от фотоапарати Leica.

Това не е първият опит на Leica да измъкне от лоялната си фенска база поток от постоянни приходи. За известен период от време тя премести функциите на своето приложение Leica Fotos зад платена стена за професионалисти, принуждавайки фотографите, които прехвърлят изображения от истински фотоапарати Leica на своите телефони, да плащат за неща като интеграция с Adobe Lightroom. Leica Looks дебютира по-рано в приложението Fotos за собствениците на по-нови фотоапарати като Q3 и SL3, позволявайки на прехвърлените изображения да се прилагат профили към тях на iPhone или Android устройство.

Това, което е наистина ново в приложението Lux, са симулациите на боке на обектива и фактът, че можете да си направите Leica изживяване с фотоапарата на iPhone. Тук има някои забавни идеи и хубав дизайн за феновете на Leica, но се изисква известно пестене, за да се възползвате напълно от тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *