Microsoft прави незадължителен Recall на функцията на компютрите с Copilot+ поради опасенията

Идеята на инструмента с изкуствен интелект беше, че той ще улесни търсенето в историята на използване на компютъра ви, но обществеността смяташе друго, като изтъкна, че той поражда сериозни опасения за неприкосновеността на личния живот и сигурността. Сега компанията актуализира системата, за да реши някои от тези проблеми, като добави най-важния от всички – възможността да го деактивирате напълно. Актуализациите на Recall са описани в блога на Microsoft и макар че промените са само три на брой, те са доста съществени.

Вероятно може да предположите това, което повечето хора ще изберат тук. Ако не сте запознати с Windows Hello, това е функция за сигурност, която използва камера за разпознаване на лица, скенер за пръстови отпечатъци или местен ПИН код за достъп до вашия компютър или софтуер. Всички тези данни се съхраняват локално на вашия компютър, а не чрез облачна услуга, но основното притеснение относно Recall беше, че ако някой друг влезе в същия компютър, данните от Recall могат да бъдат потенциално достъпни.

С тази актуализация снимките ще бъдат декриптирани само когато бъдат отключени чрез Windows Hello. В блога на Microsoft се казва, че „още преди да предоставим Recall на клиентите, чухме ясен сигнал, че можем да улесним хората да изберат да активират Recall на своя компютър Copilot+ и да подобрим гаранциите за поверителност и сигурност“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *