Adobe обещава да не използва вашето съдържание за обучение на ИИ след негативни реакции.

Adobe публикува обновена версия на своя документ през следващата седмица. В нея компанията няма да дава широколентов лиценз за потребителски данни и съдържание.

Това е следствие от страха на обществеността, че Adobe ще използва каченото съдържание за обучение на бъдещи модели с изкуствен интелект. Вместо това Adobe ще използва само произведения, които вече са обществено достояние за обучението на своите модели.

Предишната актуализация на документа добави правото на Adobe за достъп до потребителско съдържание чрез автоматични и ръчни методи. Също така компанията може да използва техники като машинно обучение, за да подобри своите услуги и софтуер.

В публикацията в блога на Adobe се посочва, че някои от широките юридически формулировки в условията за ползване ще бъдат намалени и ще бъдат добавени примери на разбираем английски език, за да обяснят за какво става въпрос. Потребителите вече могат да се откажат от анализите и подобряването на продуктите, но съгласието за споделяне на данни няма да прехвърли правата на собственост на компанията.

Главният продуктов директор на Adobe, Скот Белски, признава, че обобщената формулировка на изскачащия прозорец е неясна и че действителните условия за ползване са подобни на тези на всеки друг съвременен доставчик на софтуер с облачни функции. Въпреки че изявлението на Adobe трябва да облекчи създателите навсякъде по света, щетите върху репутацията и недоволството на потребителите могат да останат разбираеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *