Илон Мъск вярва, че неговите хуманоидни роботи ще увеличат стойността на Tesla 43 пъти

Времето ще покаже дали Мъск е прав. Коментирането на целите на Elon Musk е наред с изказването на CNBC, че те изглеждат твърде амбициозни. Мъск заяви, че Tesla ще започне ограничено производство на Optimus през следващата година и ще ги изпробва в заводите на Tesla.

Ако те са нещо подобно на Starship, със сигурност ще има затруднения по пътя, тъй като ще се отстраняват различни проблеми. Забележително е, че Мъск дори не даде времева рамка кога според него компанията ще струва 25 трилиона долара. CNBC посочва, че общата стойност на S&P 500 в момента е 45,5 трилиона долара и ако Мъск успее да постигне оптимистичната си цел, тя ще бъде повече от половината от сегашната стойност на S&P 500.

С по-високите лихвени проценти, които бяха въведени с цел справяне с инфлацията, много от прогнозите на Кати Ууд пропаднаха, главно защото компаниите, върху които тя се фокусира, са нови и може би все още не са печеливши. Нейният ETF ARK Innovation беше около 156 долара за акция през 2021 г., когато технологичните фирми се възползваха от блокирането на пазара, но оттогава цената се срина до 43 долара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *