Устройствата с Windows вече могат да подкарат над 1200 игри

В публикацията си в блога за DirectX, Microsoft разкрива, че заедно с Qualcomm е предала данните за съвместимост на Linaro, компания, специализирана в екосистемата Arm. Пълният списък на съвместимите игри може да се види на адреса Works on Windows on Arm.

На включените в списъка игри е дадена стойност, варираща от “перфектна” до “неиграема”. “Перфектна” означава, че играта работи при 60+ кадъра в секунда при резолюция 1080p без никакви грешки или проблеми, засягащи изживяването в игрите.

“Възможност за игра” показва, че играта работи при 30+ fps при резолюция 1080p с минимални проблеми, които влияят на изживяването. “Работи” означава, че играта работи при по-малко от 30 fps и/или с грешки, които могат да повлияят на изживяването при игра, докато “неиграема” показва, че играта не работи поради античийт софтуер или други неизправности.

Забелязва се отсъствието на EAC, който според сегашните слухове може да е причината Fortnite и други да не се поддържат от Arm устройствата с Windows. Все още изглежда, че пътят на Windows Arm-базираните игри може да е дълъг, тъй като първите бенчмаркове на Snapdragon X са разочароващи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *