Предстоящият ъпгрейд на генеративния ИИ на Alexa може да ви струва до 10 долара на месец

Алекса не переживя добри няколко години. Амазон смята, че платформата е нерентабилна, защото недостатъчно хора я използват за покупки в Амазон. Също така, Алекса няма предимството да бъде вградена в смартфона ви, защото опитът на Амазон да пусне телефон се оказа неуспешен.

Всичко това доведе до свиване на екипа на Амазон и намаляване на вниманието към Алекса. Въпреки това, Алекса няма да остане по-назад в надпреварата за генеративен ИИ. Според нов доклад на Ройтерс Амазон работи усилено, за да предложи на масите Алекса, задвижвана от генеративен AI.

Вътрешно Амазон нарича това подобрение “Remarkable Alexa”. Твърди се, че достъпът до “Remarkable Alexa” може да струва между 5 и 10 долара всеки месец. Според трима настоящи и бивши служители на Амазон, компанията е дала на екипа на Алекса краен срок до август 2024 г. за внедряването на проекта “Banyan”.

Това би го поставило почти година след обявяването на Gemini на Google и месеци след обявяването на Siri на Apple. Въпреки това, ако Амазон успее да пусне новата Алекса през август, тя може да изпревари действителното пускане на Siri, което вероятно няма да бъде завършено преди началото на 2025 г.

Висшите ръководители на Амазон наричат това “задължителна победа” за нерентабилната Алекса. Екипът се надява, че изкуственият интелект най-накрая ще доведе Алекса до печалба, като позволи на потребителите да разговарят с нея за продукти, преди да направят покупка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *