Ferrari се подготвя за пускането на първата си електромобил с нова слънчева сграда

Новата електронна сграда на компанията отвори врати в петък. На събитието присъства италианският президент Серджо Матарела.

Новият завод, който се захранва изцяло с възобновяема енергия, е готов да пусне на пазара първия е-спортен автомобил Ferrari. Първият изцяло електрически спортен автомобил на Ferrari ще бъде произведен именно в новата е-сграда.

Главният изпълнителен директор Бенедето Виня заяви, че новият завод ще “освети” бъдещето на Ferrari. Електронната сграда ще даде възможност на Ferrari да продължи “дръзко да предефинира границите на възможното”.

Първият електрически спортен автомобил на Ferrari ще се произвежда в съоръжението заедно с хибридите от следващо поколение и автомобилите с ДВГ. Ferrari е инвестирала приблизително 214 млн.

долара (200 млн. евро), за да превърне съоръжението в реалност.

След като отвори врати в петък, Ферари заяви, че заводът ще помогне за подобряване на ефективността и гъвкавостта. Сградата ще се захранва изцяло с възобновяема енергия.

Над 3 000 слънчеви панела на покрива произвеждат 1,3 MW енергия. Ферари заяви, че чрез повторното използване на дъждовната вода и енергията в производствения цикъл 60% от енергията, използвана за тестването на батериите и двигателите, ще бъде възстановена и пренасочена.

Той все още е в ранен стадий, но ще бъде сглобен в новата еко-сграда. Миналата година Ferrari пусна на пазара първия си plug-in хибрид SF90 Stradale, с който електрифицира марката.

До 2026 г. Ferrari се стреми електрическите превозни средства и хибридите да представляват 60% от продажбите. Очаква се Lamborghini да пусне Lanzador на пазара през 2028 г.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *