Това са кодовите имена на предстоящите iOS 19 и macOS 16

В последния информационен бюлетин Марк Гърман от Bloomberg разкри кодовите имена на основните софтуерни актуализации на Apple за 2025 г. и заяви, че компанията “официално е започнала работа” по тях. Това приключи през 2019 г., когато Google се отказа от имената на десертите, заявявайки, че иска да стане по-глобална и всеобхватна.

Apple обаче отдавна има кодови имена за вътрешна употреба, когато се отнася за неиздаден хардуер и софтуер. Тазгодишната актуализация на macOS 15 е кръстена на националния парк “Секвоя”.

Освен това няма информация какви функции ще бъдат налични в бъдещите актуализации на Apple. Светът е динамичен и компаниите често работят по няколко версии на своите продукти едновременно.

Например има съобщения, че предстоящият iPhone 17 ще има по-добра устойчивост на надраскване от момента и по-тънък корпус. Има слухове за “Slim” вариант на iPhone, който може да донесе най-големия редизайн след iPhone X и се очаква да замени модела “Plus”.

Пакетът от функции с изкуствен интелект на Apple, наречен Apple Intelligence, също ще се появи тази година, но ще бъде наличен в моделите iPhone 15 Pro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *