Sony Xperia 1 VI: За този идеален кадър навсякъде (рецензия)

Този текст е за последния модел на Sony – Xperia 1 VI, който предлага някои вълнуващи нови функции. Той разполага с тройни предни обективи Zeiss, включително телефото фокусно разстояние от 85-170 мм, както и 16 мм, 24 мм и новите 48 мм широкоъгълни фокусни разстояния.

Всички обективи поддържат 12-мегапикселова разделителна способност. Освен това, камерата разполага със специален 48-мегапикселов режим на снимане, който използва цялата широчина на сензора, за да осигури максимално количество детайли.

Предната камера е със 12-мегапикселова резолюция, което позволява запис на 4K видео с 60 кадъра в секунда. Телефонът предлага автоматично фокусиране и експониране, също така и намаляване на шума при слаба светлина.

Режимът Pro Video ще бъде достъпен чрез актуализация на фърмуера през 2024 г.

Xperia 1 VI разполага с мощна батерия с капацитет 5000 mAh, която осигурява до 2 дни живот на апарата и може да се зареди до 50% за около 30 минути и до 100% за около 90 минути с 30W бързо зарядно устройство XQZ-UCI. Устройството също така се отличава с нов дизайн, който го прави по-лесен за държане и използване с една ръка.

Има матова текстурирана повърхност на задната част за по-добър захват и предотвратяване на натрупването на пръстови отпечатъци. Sony не включва зарядно устройство или кабел в кутията на телефона поради екологични причини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *