OpenAI пуска своята търсачка с изкуствен интелект ден преди Google I/O.

На първо място в списъка с очаквания са нови подробности относно плановете на Google за изкуствения интелект и търсенето, включително как двете ще продължат да се обединяват. Но сега на Google може да се наложи да работи срещу един от най-големите си съперници в областта на изкуствения интелект, който се заема с най-големия продукт на Google – търсенето. По-рано тази седмица Bloomberg съобщи, че търсачката на OpenAI ще бъде проектирана така, че да се конкурира с Google и Perplexity – съществуващ продукт за търсене с изкуствен интелект.

В този доклад се твърди, че новият продукт на OpenAI на практика ще позволи на потребителите да зададат въпрос на ChatGPT и чатботът да им отговори с отговор, включващ цитати от онлайн източници като новини и публикации в блогове, Wikipedia и др. Очевидно е, че ще се използват и изображения, когато запитването го изисква. В сегашния си вид функционалността за търсене технически вече е достъпна за потребителите на ChatGPT, но само за тези, които плащат за услугата.

Междувременно Google бързо усъвършенства своите Gemini AI модели и чатбот, както и тества Search Generative Experience (SGE) с избрани потребители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *